Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: Вісник Миргородської ДПА. Серпень 2012

Серпень

Безкоштовний семінар  для платників податків

  22 серпня 2012 року о 10 годині  в актовому залі Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції  буде проведено безкоштовний семінар.

Тема семінару:

- Особливості застосування спрощеної системи фізичними особами приватними підприємцями. Узагальнюючі податкові роз яснення.

- Можливість безоплатного отримання посилених  сертифікатів  відкритих ключів та переваг подання звітності в електронному вигляді.

- Щодо упередження фактів виплати заробітної плати «в конвертах».

- Порядок звернення громадян до податкових органів.

- Відповідальність за порушення СГД податкового законодавства.

- Реалізація основного принципу ДПС України перетворення служби з фіскального органу на сервісну.

- Інші питання.

Телефон для довідок :  5-26-65

Безкоштовний семінар  для приватних підприємців

  8 серпня 2012 року о 10 годині  в актовому залі Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції  буде проведено для новостворених платників податків-приватних підприємців  безкоштовний семінар практикум (тренінг). 

Тема семінару:

·         Спрощена система оподаткування. Узагальнюючі податкові роз яснення.

·         Про подання звітності в електронному вигляді та можливість безкоштовного отримання електронного цифрового підпису.

·         Щодо упередження фактів виплати заробітної плати «в конвертах».

·         Порядок звернення громадян до податкових органів.

·         Відповідальність за порушення СГД податкового законодавства.

·         «Пульс податкової» -  гаряча лінія, що усуває труднощі у спілкуванні з податковою.

·         Інші питання.

Телефон для довідок :  5-26-65

Увага, «гаряча лінія»  відповіді на  запитання!

09 серпня 2012 року з 10.00 до 11.00 буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з Валентиною Миколаївною Білоумцевою, завідувачем сектору взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції   на тему:

Спрощена система оподаткування. Узагальнюючі податкові роз яснення та їх застосування. Про можливість безкоштовного отримання електронного цифрового підпису для подання звітності в електронному вигляді. Доступ до публічної інформації. Конституційне право громадян на звернення. Антикорупційний проект в органах ДПС  «Пульс податкової».

Дзвінки прийматимуться за телефоном: 5-26-65

Увага, «гаряча лінія»  відповіді на  запитання!

23 серпня 2012 року з 10.00 до 11.00 буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з Наталією Володимирівною Молочко, першим заступником начальника Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції   на тему:

Новини в законодавстві щодо застосування спрощеної системи оподаткування. Узагальнюючі податкові роз яснення та їх застосування.  Можливість безкоштовного отримання платником податків електронного цифрового підпису для подання звітності в електронному вигляді. Доступ до публічної інформації. Конституційне право громадян на звернення. Антикорупційний проект в органах ДПС  «Пульс податкової». Нові сервіси для платників податків.

Дзвінки прийматимуться за телефоном: 5-52-61.

Чекаємо на побажання та пропозиції

З нагоди святкування Дня підприємця в приміщенні Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції  30 серпня  2012року буде встановлено спеціальну скриньку, в’яку підприємці  зможуть залишити  свої побажання та пропозиції щодо удосконалення податкового законодавства  та поліпшення роботи органів ДПС.

Шановні приватні підприємці! Проявіть активність та надайте свої побажання та пропозиції.

Новий сервіс для кожного платника

Нещодавно відкритий Центр обслуговування платників податків у приміщенні Миргородської ОДПІ підвищує рівень податкових адміністративних та інформаційних послуг. На сьогодні  основною задачею податкового органу, як сервісної служби є створення комфортних умов платникам податків та належне їх обслуговування; розширення переліку послуг, що надаються, з урахуванням їх потреб та побажань.

Однією з нових послуг є отримання Довідки про відсутність заборгованості з податків та зборів в електронному вигляді, - повідомив начальник Миргородської ОДПІ Олександр Петрович Зайченко під час зустрічі з представниками бізнесу.

Також були обговорені питання отримання безкоштовних  посилених сертифікатів ключів електронного підпису, надання послуг Інформаційно-довідковим департаментом Державної податкової служби. Все більше платників податків оцінюють зручність та доступність податкової звітності в електронному вигляді. На сьогодні майже 100 % платників податку на додану вартість подають податкову звітність в електронному вигляді.

На завершені зустрічі розглянуті проблемні питання в оподаткуванні підприємств та пошуки шляхів їх вирішення, зміни в податковому законодавстві, роботу сервісу «Пульс податкової» тощо.

Про зміни до Податкового кодексу України, під час проведення сеансу телефонного зв'язку «гаряча лінія»

Нещодавно під час проведення сеансу телефонного зв'язку «гаряча лінія» із завідувачем сектором взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Миргородської ОДПІ Білоумцевою В.М. були розглянуті питання щодо змін у податковому законодавстві.

В процесі спілкування Білоумцева В.М відзначила, що зміни до Податкового кодексу України вдосконалюють норми практично кожного розділу Кодексу, спрощують процедури реєстрації платників, покращують адміністрування податків.

Особливу увагу було приділено питанню удосконалення спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, а саме:

- розширенню переліку видів діяльності, що можуть здійснюватися платниками податків, які працюють за спрощеною системою оподаткування;

- введенню мараторію до кінця 2012 року на застосування фінансових санкцій за помилки, допущені при заповненні податкових декларацій і книг обліку доходів;

- спрощенню процедури отримання платниками єдиного податку свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ і скороченню терміну реєстрації такого платника з 10 до 5 робочих днів.

Негативні наслідки прихованої заробітної плати

На сьогодні чимало роботодавців  ігнорують виплату гарантованого рівня мінімальної заробітної плати та не декларують оплату  праці працюючих, виплачуючи  їм  «тіньові» заробітки.

В таких випадках громадянам слід пам'ятати, що заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» це тимчасове благо, яке має негативні наслідки, насамперед, для них. Перш за все це ризик залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії. Працюючи неофіційно, людина не може розраховувати на виплату їй лікарняних та інших обов'язкових виплат.

Працівниками податкового органу приділяється значна увага виявленню схем та механізмів невиплати заробітної плати, погашенню заборгованості із заробітної плати, дотриманню працедавцями вимог чинного законодавства при використанні праці найманих робітників.

В результаті проведеної роботи протягом 7 місяців поточного року виявлено 88 неоформлених працівників у 96 приватних підприємців. Порушникам донараховано більше 20,0 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Понад  393  млн. грн.  податків надійшло до бюджетів усіх рівнів  від платників регіону

У  січні-липні 2012 року до Зведеного бюджету України платники податків  регіону сплатили 393,5 млн. грн. платежів, що контролюються податковим органом. Це на    63,2 млн. грн. перевищує минулорічний показник.

Державний бюджет отримав  275,5  млн. грн., що на  34,4  млн. грн. перевищує надходження минулого року, місцеві бюджети   118,0 млн. грн., що на  28,9  млн. грн. більше  минулого року.

На 3,8 млн. гривень (майже на 20 відсотків) зросли надходження з податку на прибуток порівняно з минулим роком (при зменшенні ставки податку з 25% до 21 %).

Платникам відшкодовано 6,4 млн. грн. податку на додану вартість, що дозволило запобігти вимиванню обігових коштів з підприємств

Швидке та якісне обслуговування платників плодатків

Зараз в Україні активно відбувається процес перетворення  податкової служби на висококваліфіковану сервісну службу. З цією метою 8 травня поточого року в Миргородській ОДПІ Полтавської області ДПС розпочав сою роботу Центр обслуговування платників податків. Приміщення Центру облаштоване за єдиним фірмовим стилем, затвердженим ДПС України задля швидкого та якісного обслуговування платників податків. Секції центру оформлені по сучасному. Облаштовано місця для очікування, столи для заповнення документів, зону WI-FI, є інформаційні стенди, пропонується друкована продукція.

Для зручності платників податків у будні дні час роботи Центру продовжено до 20-00 години. Крім того у суботу Центр працює з 09-00 до 16-00 години.

Спілкування працівників Центру відбувається на партнерських засадах, послуги надаються з задоволенням, тому є сподівання, що поява Центру в м. Миргороді це насамперед подарунок його відвідувачам.

За цей короткий термін роботи послугами Центру скористалися більше 2000 платників податків.

 

Сектор взаємодії із ЗМІ  та   громадськістю


  Закрити  
  Закрити  

Розробка вебсайтів/мобільних додатків
+Реклама, питання по сайту
+380935941984 (Viber, WhatsApp, Telegram)